woensdag 8 juli 2015

Problemen met de warmte

Net als bijna iedereen heeft ook Mees last van de warmte gehad de afgelopen week. Waar wij dit haarfijn aan kunnen geven en zelf de verkoeling opzoeken, ligt dat voor Meesje toch wat anders. Af en toe laat hij merken dat hij het echt te warm heeft en begint dan klagende geluiden te maken, maar vaak merk je helemaal niets aan hem totdat je zijn natte rug zit. M.n. zijn orthese (naar zijn vergroeiing aangepaste stoel-/buggyzitting) zorgt momenteel voor problemen. Omdat de orthese helemaal aan de achterkant afsluit heeft hij binnen de kortste keren een kletsnatte rug. Nu heeft Meesje ook het nadeel dat hij normaliter al snel zweet, laat staan met een geheel afgesloten rugdeel. Hier valt helaas vooralsnog niets aan te doen. Daarnaast is het de enige goede mogelijkheid om Mees in een zittende positie te krijgen en met hem te gaan wandelen.
Daarnaast krijgt hij momenteel ook erg snel smetplekjes in de plooien van zijn lichaam. Ook omdat Meesje zijn standaardhouding nogal verkrampt en gesloten is. Dit moet nu extra in de gaten gehouden worden, dit om te voorkomen dat deze plekjes echt kapot gaan en de problemen daarmee nog groter worden.
Verder is het toch opvallend dat Meesje de laatste dagen, ondanks het warme weer, over het algemeen lekker in zijn vel zit. Zijn lach (of eigenlijk meer een grote grijns) zien we regelmatig!
Mees met het zweet in zijn hals als verlengde van zijn kletsnatte rug

Toch een grote grijns!

1 opmerking:

  1. Die grote grijns zag ik gisteren ook zo schattig. Hij lacht echt met zijn hele gezichtje.

    BeantwoordenVerwijderen