woensdag 4 februari 2015

Tja......, wat zullen we ervan zeggen?

Het ging eigenlijk best goed de afgelopen week met Meesje, tot vanochtend toe. Hij lachte en brabbelde er heel wat op los. Vanochtend had hij een hele forse epilpetische aanval met als gevolg een flinke saturatiedip. Daarna volgden er nog twee. Hij heeft toen Stesolid gekregen ("noodmedicijn"). Daar reageert Mees altijd goed op. Het lijkt dan altijd of zijn hersenen gereset worden. Helaas heeft hij net toch weer een aanval gekregen. Wat de aanvallen nu weer veroorzaakt, welke trigger, is dan weer de vraag.
Vorige week is Ellen bij de Kinderarts in het JBZ geweest. Ze heeft wat gegevens uitgewisseld zodat de kinderarts weer overal van op de hoogte is. Ook is afgesproken dat er een paar medicijnen (niet de anti-epileptica) langzaam afgebouwd gaan worden om te kijken hoe Mees daarop reageert. Blijkt het zo te zijn dat het afbouwen van dat medicijn niet werkt, dan draaien we dat weer terug. 


Meesje heeft lol

Het korset wat Mees aan heeft als hij slaapt (overdag en `s nachts) past hem niet meer. Het korset heeft hij aan in de hoop dat de scoliose en kyfose niet verergert. Maar omdat hij de laatste tijd zo gegroeid is, is het korset te strak komen te zitten met het gevolg dat Meesje drukplekken krijgt en als die gaan ontsteken, ben je verder van huis. In maart staat een afspraak gepland met de orthopeed en zal er wel weer een nieuw korset komen. Tot die tijd zal hij het dus zonder moeten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten