woensdag 25 september 2013

Superopkikkerdag en nachtje ziekenhuis

Nadat Meesje vorige week heeft gelogeerd bij Mappa Mondo (waar hij het weer goed naar zijn zin heeft gehad), hadden we afgelopen zaterdag met het hele gezin een Superopkikkerdag van Stichting Opkikker op de Eemhof in Zeewolde. We hebben met ons viertjes een heerlijke dag gehad. 's Morgens werden we met luid applaus lopend over de rode loper ontvangen waar onze gezinsbegeleider voor die dag ons op stond te vangen. Deze vrijwilliger heeft ons de gehele dag begeleid. Mees en Sam hebben met dieren kunnen knuffelen, we hebben een professionele fotoshoot gehad, Sam is brandweerman geweest (met brandweerauto met loeiende sirene erbij), Meesje heeft kunnen genieten van de snoezelruimte met massage erbij, we hebben heerlijk gegeten, enzovoorts. Kortom een hele leuke dag met dank aan Stichting De Opkikker, de vrijwilligers en Mappa Mondo die ons aangemeld heeft.


 
Nadat het zaterdag erg goed ging met Mees, was dat zondag ineens helemaal anders. Meesje had heel veel last van slijm. In tegenstelling tot voorheen kon hij het nu wel wat beter kwijtraken. Op maandag is de huisarts komen kijken en vond het toch beter als Mees naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis zou gaan. Hij had het idee dat Mees tegen een longontsteking aan zat. Ellen heeft samen met de thuisverpleegkundige Mees dan ook maandagmiddag naar het ziekenhuis gebracht. Daar hadden ze dezelfde conclusie als de huisarts; Meesje had nog geen longontsteking, maar zat er wel tegenaan. Die nacht en de volgende dag is Mees dan ook in het ziekenhuis gebleven. Echter ging het op dinsdag al weer wat beter en kregen we de keus of we Mees mee naar huis wilden nemen of hem nog een nachtje in het ziekenhuis wilden houden. Ellen durfde het aan om Meesje mee naar huis te nemen, dus is hij sinds gisterenavond weer thuis. Gelukkig gaat het nu weer wat beter met hem en lijkt hij er toch redelijk snel overheen te zijn.

woensdag 18 september 2013

Uitslag oogonderzoek

De afgelopen week is het best wel goed gegaan met Meesje. Sinds afgelopen zondag logeert hij weer bij Mappa Mondo. Ellen heeft namelijk schoolkamp. Ook van daaruit krijgen we goede berichten over Mees.
Gisteren hebben we eindelijk de uitslag gehad van het oogonderzoek dat is uitgevoerd toen Meesje onder narcose was voor de diverse ingrepen. Eindelijk weten we wat voor onderzoek ze hebben gedaan. Ze hebben bij Mees een ERG (ElectroRetinaGram) gedaan. Hiermee hebben ze het netvlies getest of daar iets mis mee is. Hier blijkt niets mee aan de hand te zijn. Het niet kunnen zien zit dus in de overdracht naar de hersenen en niet in het netvlies. Dit dacht de oogarts eigenlijk ook al wel, maar ze wilden dit zeker weten. Op zich schiet Meesje met dit onderzoek dus weinig op. De doorleiding van de signalen naar de hersenen blijft het probleem.

woensdag 11 september 2013

Beetje bij beetje comfortabeler

De afgelopen week is het best wel aardig gegaan met Meesje. Hij lijkt goed hersteld van de operatie en ook de wondjes van de liesbreuk en navelbreuk zijn goed genezen. De wond van de peg (buiksonde) heeft zijn tijd nodig. De peg is een tijdelijke oplossing om ervoor te zorgen dat er een goede verbinding komt met de maag om in oktober een mic-key button te kunnen plaatsen. Het is nu eigenlijk een open wondje die afgedekt is met een gaasje en een plastic kapje. Iedere dag moet het gaasje gewisseld worden en de wond schoongemaakt.
Al met al lijkt Mees langzaam wat meer comfort te krijgen. We zien dit m.n. aan zijn gezicht en zijn armen die wat meer ontspannen zijn.
Afgelopen weekend zijn we met het hele gezin en vrienden uit de buurt naar de Efteling geweest. Meesje is dus ook mee geweest. Echt veel heeft hij er natuurlijk niet aan, maar het was voor ons fijn om met het hele gezin daar te zijn. Wel was Mees aardig gefocust op alle geluiden in de Efteling. Meesje heeft het die dag erg goed gedaan en uiteraard moest hij bij een paddenstoel op de foto.

woensdag 4 september 2013

Mees weer thuis en comfortabeler

Vorige week woensdag schreven we dat Mees goed genoeg was om naar de afdeling terug te mogen na zijn operatie. Daarna is het allemaal erg goed gegaan met hem. Eigenlijk hadden we toch minimaal één complicatie verwacht na de diverse ingrepen, maar Mees heeft laten zien dat hij erg sterk is. Tot vandaag is er geen complicatie opgetreden.
Nadat ze in het ziekenhuis vorige week woensdag over waren gegaan op een halve voeding via zijn peg (buiksonde, de rest via infuus), heeft hij op donderdag al de volledige voeding gekregen via de peg. Ook dit ging goed zodat Meesje afgelopen vrijdag alweer mee naar huis mocht.
Thuis heeft hij het de afgelopen dagen erg goed gedaan. Weliswaar heeft hij af en toe wat lichte verhoging, maar met een zetpilletje paracetamol was dit goed te onderdrukken.

Meesje laat momenteel meer ontspanning in zijn gezicht zien en zijn saturatie (zuurstofgehalte in zijn bloed), is erg goed. Waar dit eigenlijk tegen de 100 aan moet zitten, had hij voor de operatie vaak een saturatie van tussen de 90 en 95. Na de operatie is deze tussen de 97 en 100. Het lijkt er dus op dat het verwijderen van zijn keelamandelen en het vervangen van de neus-maagsonde door een peg hem letterlijk meer lucht heeft gegeven.
Wel is hij nog wat meer gespannen in zijn armen en benen, maar het is natuurlijk niet niks wat vorige week met hem gebeurd is. Het herstellen van de ingrepen heeft uiteraard zijn tijd nodig.