woensdag 22 oktober 2014

Vraagstukken te over

Er zijn heel veel dingen rondom Mees die geregeld moeten worden. Soms heb je daar de energie en/of tijd niet voor. Daardoor blijven er helaas regelmatig dingen liggen. Zo moeten we bijvoorbeeld echt gaan beginnen met het nadenken over een verbouwing. Daar gaat blijkbaar één à anderhalf jaar overheen voordat alles werkelijk geregeld is. Meesje wordt steeds groter en zwaarder en kan op een gegeven moment (ook omdat hij niet bepaald meewerkt) niet meer makkelijk de trap op- en afgedragen worden. Tja, en dan? Verbouwen, aanbouw, lift in huis? Wat gaan verbouwen, waar gaan aanbouwen? Dit zijn zomaar een paar vragen en is niet het enige vraagstuk. 
Een ander vraagstuk is wel of geen medisch kinderdagverblijf. Mees is nu of thuis met de thuiszorg, gewoon bij ons of hij gaat naar Mappa Mondo. Willen we zo doorgaan of gaat hij bijvoorbeeld voortaan één keer per week een dag naar een medisch kinderdagverblijf.
Moeten we weer een keer naar Kempenhaeghe (het centrum voor epilepsie) gaan omdat het syndroom van West onder controle is en zij mogelijk nog wat meer voor Mees kunnen betekenen? Of Visio (expertisecentrum voor kinderen zonder gezichtsvermogen) of logopedie weer gaan inschakelen (kost ook weer allemaal tijd)? 
Bij kinderen rondom de leeftijd van vier jaar wordt echt heel goed bekeken of ze bij Mappa Mondo mogen blijven komen. De kans zit er zeker in dat wij over ander half jaar te horen krijgen dat we op zoek moeten gaan naar een ander logeeradres. En dan?
Dat zijn allemaal van die vragen en dingen waar we op dit moment niet aan toekomen, voor ons uitschuiven en die ons bezig houden. En dit is vast nog niet alles voor de komende periode.
Maar los van dit alles mogen we niet klagen. Momenteel hebben we het m.b.t. Meesje aardig voor elkaar. Meesje zelf doet het momenteel ook aardig goed en dat is voor hem en daarmee voor ons ook fijn.


1 opmerking:

  1. Als "buitenstaander" heb je niet altijd in de gaten voor welke vraagstukken jullie allemaal staan. Inderdaad veel zaken om over na te denken en te regelen. Dit naast de dagelijkse zorg voor jullie twee mannen, werk, etc.. Ik heb veel respect voor jullie. Fijn om te lezen dat het met Mees goed gaat en dat jullie het aardig voor elkaar hebben.

    BeantwoordenVerwijderen