woensdag 19 februari 2014

Geen nummer maar warm persoonlijke groet

Vandaag moest Sam naar het JBZ om zijn keel en neus amandelenen te laten verwijderen en om buisjes te laten plaatsen. We kwamen in de gangen verschillende verpleegkundige en mensen tegen die we kennen van A6 Zuid (de afdeling waar Mees normaal ligt). Iedereen wist bij ons de naam Mees te plaatsen. Iedereen vroeg ook naar Mees. Weet je hoe fijn dat is. Dat ze je gewoon echt kennen en dat je geen nummer bent.

Het werd zelfs nog mooier toen we na de operatie terug op de kamer van Sam kwamen. Daar stonden 2 Clini Clowns. Ellen heeft altijd veel lol met die mensen en  doet vrolijk mee met hun grappen. Toen de Clini Clowns weg waren zei Koen dat 1 van die Clini Clowns (Moon) een paar weken geleden bij Mappa Mondo was geweest. Ellen met de foto van Mees en die bewuste Clini Clown naar Moon toe. Zij liet de foto aan Moon zien. Het eerste wat die Clini Clown (Moon) zei was: "Hé dat ben ik met Mees bij Mappa Mondo!" Zoooooooo hoe knap! Weet je hoeveel kinderen die Clini Clowns zien! En ze weten gewoon de naam van Mees. Wat bijzonder. Onze dag kon niet meer stuk.
 

En dan nog even wat anders. Vorige week donderdag is Ellen met 3 kinderen van haar school naar Mappa Mondo geweest om Meesje weg te brengen want hij mocht daar weer een paar dagen gaan logeren. Die kinderen gingen ook nog voor een andere reden mee.
Op woensdag 26 maart 2014 (om 19.00u en om 20.30u) is er een dansvoorstelling in de Speeldoos in Vught (Good Moves), deze voorstelling wordt georganiseerd door de groepen 8 van OBS De Piramide te Vught, de school waar Ellen les geeft. De opbrengst van die voorstellingen (en wat sponsorgeld) gaat dit jaar naar Mappa Mondo te Waalre.
De kinderen die mee gingen naar Mappa Mondo hebben foto's en filmpjes gemaakt. Zij maken daar op school een powerpoint presentie van en presenteren die powerpoint presentatie aan de andere kinderen van de groepen 8. Zo weten straks alle kinderen waar ze precies voor dansen en waar het geld naartoe gaat.
Heb je toevallig ook zin en tijd om naar die dansvoorstelling te komen kijken dan moet je het maar laten weten. De entreekaartjes zijn 6 euro per stuk en gaan vanaf 10 maart in de verkoop.

p.s. Met Sam gaat het na wat medicatie goed. Hij was na de operatie erg opstandig. Gelukkig dronk hij wel. Hij heeft wel pijn in zijn mond zegt hij. Hij heeft wel door dat wanneer hij drinkt dat dat toch wel goed voor zijn keeltje is.

2 opmerkingen:

  1. Beterschap voor dappere Sam en wat een mooi initiatief van de kinderen van groep 8. Gr Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn he, als je geen nummer bent maar een mens die bekend en geliefd is. Dat komt mede door jullie houding! Belangstellend, vriendelijk, aardig en open!
    Gelukkig dat Sam van zijn bron van ziek zijn verlost is nu en dat hij toch maar mooi heeft doorstaan.Dikke kus voor Mezebolleke en veel plezier in de sneeuw binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen