woensdag 26 februari 2014

Mees geniet al van het vroege voorjaar

Meesje heeft een goede week gehad afgelopen week. Hij heeft wel wat gespuugd, maar dat zijn we wel gewend. Met het mooie weer de afgelopen week is Meesje regelmatig buiten geweest. Hij vindt dat altijd heerlijk. Als hij buiten is, is hij altijd een stuk wakkerder en richt zich op allerlei geluiden die hij hoort. Lekker schommelen met mama in de speeltuin tegenover ons vindt hij heerlijk.



woensdag 19 februari 2014

Geen nummer maar warm persoonlijke groet

Vandaag moest Sam naar het JBZ om zijn keel en neus amandelenen te laten verwijderen en om buisjes te laten plaatsen. We kwamen in de gangen verschillende verpleegkundige en mensen tegen die we kennen van A6 Zuid (de afdeling waar Mees normaal ligt). Iedereen wist bij ons de naam Mees te plaatsen. Iedereen vroeg ook naar Mees. Weet je hoe fijn dat is. Dat ze je gewoon echt kennen en dat je geen nummer bent.

Het werd zelfs nog mooier toen we na de operatie terug op de kamer van Sam kwamen. Daar stonden 2 Clini Clowns. Ellen heeft altijd veel lol met die mensen en  doet vrolijk mee met hun grappen. Toen de Clini Clowns weg waren zei Koen dat 1 van die Clini Clowns (Moon) een paar weken geleden bij Mappa Mondo was geweest. Ellen met de foto van Mees en die bewuste Clini Clown naar Moon toe. Zij liet de foto aan Moon zien. Het eerste wat die Clini Clown (Moon) zei was: "Hé dat ben ik met Mees bij Mappa Mondo!" Zoooooooo hoe knap! Weet je hoeveel kinderen die Clini Clowns zien! En ze weten gewoon de naam van Mees. Wat bijzonder. Onze dag kon niet meer stuk.
 

En dan nog even wat anders. Vorige week donderdag is Ellen met 3 kinderen van haar school naar Mappa Mondo geweest om Meesje weg te brengen want hij mocht daar weer een paar dagen gaan logeren. Die kinderen gingen ook nog voor een andere reden mee.
Op woensdag 26 maart 2014 (om 19.00u en om 20.30u) is er een dansvoorstelling in de Speeldoos in Vught (Good Moves), deze voorstelling wordt georganiseerd door de groepen 8 van OBS De Piramide te Vught, de school waar Ellen les geeft. De opbrengst van die voorstellingen (en wat sponsorgeld) gaat dit jaar naar Mappa Mondo te Waalre.
De kinderen die mee gingen naar Mappa Mondo hebben foto's en filmpjes gemaakt. Zij maken daar op school een powerpoint presentie van en presenteren die powerpoint presentatie aan de andere kinderen van de groepen 8. Zo weten straks alle kinderen waar ze precies voor dansen en waar het geld naartoe gaat.
Heb je toevallig ook zin en tijd om naar die dansvoorstelling te komen kijken dan moet je het maar laten weten. De entreekaartjes zijn 6 euro per stuk en gaan vanaf 10 maart in de verkoop.

p.s. Met Sam gaat het na wat medicatie goed. Hij was na de operatie erg opstandig. Gelukkig dronk hij wel. Hij heeft wel pijn in zijn mond zegt hij. Hij heeft wel door dat wanneer hij drinkt dat dat toch wel goed voor zijn keeltje is.

woensdag 12 februari 2014

Goed weekje, verkoudheid weer over

De verkoudheid die Meesje weer opgelopen had vorige week, is hij weer aardig te boven gekomen. Het is altijd maar afwachten of het een gewone verkoudheid blijft met veel last van slijm, of dat het echt op zijn longen slaat. Deze keer valt het dus gelukkig mee.
Vorige week donderdag is Ellen met Mees naar de kinderarts van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geweest. Dit was een reguliere afspraak die we eens in de zoveel tijd hebben. Ze stond verbaasd over hoe Meesje alert reageerde op de stem van Ellen door zich op het geluid te richten. Daar was ze erg tevreden over. Verder werden er geen bijzonderheden geconstateerd door de kinderarts.
Afgelopen weekend heeft Meesje samen met zijn grote broer Sam een nachtje gelogeerd bij vrienden. Dat is heel goed gegaan. We zijn erg blij dat dat kan. Wie wil, kan en durft dat nou!

Overigens is Sam nog altijd erg lief en trots op zijn broertje. Dagelijks vertelt hij ons of anderen dat Meesje zijn broertje is en knuffelt hem dan flink.


Goede saturatie en hartslag!


woensdag 5 februari 2014

Lekker weekendje Mappa Mondo en toch weer aardig verkouden

Afgelopen weekend heeft Meesje weer lekker bij Mappa Mondo mogen logeren. Hij is daar weer een aantal dagen liefdevol verzorgd en wij hebben het idee dat hij het goed naar zijn zin heeft gehad daar. We merkten wel dat Sam Mees heel erg miste. Elke dag als we opstonden vroeg Sam of we Mees die dag op gingen halen. Als wij dan met "Nee" antwoorden was hij toch wel echt teleurgesteld.
Helaas heeft Meesje ook weer een verkoudheid opgelopen. En zoals het bij hem meestal gaat heeft hij er toch aardig last van omdat hij zijn slijm niet goed weg kan krijgen. Gelukkig blijft zijn saturatie (zuurstofgehalte bloed) nog steeds goed, dus dat is een meevaller voor hem.
Verder hebben we deze week, na het uitgebreide verhaal van vorige week, weinig te melden. Maar in het geval van Meesje is dat eigenlijk een goed teken.


Meesje weer terug van Mappa Mondo. Sam sliep al maar 
toch moest er even geknuffeld worden. Dat hadden
we Sam beloofd. Anders ging hij niet slapen.