woensdag 9 oktober 2013

Mic-key button, wakkere momenten en veel spugen

Afgelopen donderdag is Ellen met Meesje voor controle naar het WKZ in Utrecht geweest. Dit was nog een nacontrole van de operatie van eind augustus. Omdat we eveneens voor gisteren (dinsdag) een afspraak hadden staan bij het WKZ om de peg te vervangen door een Mic-key button, had Ellen gevraagd of deze ook niet vorige week donderdag geplaatst kon worden. Omdat de wond van de peg er goed uitzag, kon dit ook meteen gebeuren. Scheelde Meesje weer een extra ritje naar Utrecht. De Mic-key is voor Mees nu de vaste manier om zijn voeding en medicijnen in de maag te krijgen. Ook deze heeft via de buikwand een rechtstreeks verbinding met de maag.
De laatste week laat Meesje verder aardig wat wakkere momenten zien. Hij reageert dan wat op geluiden door zijn hoofd er naartoe te bewegen en hij maakt wat meer geluid, net alsof hij zich wil laten horen.

Daarnaast is het wel jammer dat Meesje momenteel veel voeding spuugt. Of dat komt door de hoeveelheid medicijnen of door een uiting van epilepsie is moeilijk in te schatten. Wat vaststaat is dat dit voor Meesje zelf uiteraard niet prettig is. Ook ons beperkt het in het gaan en staan met Mees, rondom de voedingen is het moeilijk om hem ergens mee naartoe te nemen.
In een blogbericht van een aantal weken geleden schreven we dat we gedurende de operatiedag van Mees eind augustus zijn geïnterviewd door iemand van het Radio 1 programma Holland Doc Radio. Afgelopen zondagavond is deze documentaire uitgezonden op Radio 1. Wil je het nog eens beluisteren, ga dan naar http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/d/een-dag-en-een-nacht-in-het-kinderziekenhuis---oude-liefde-roest-niet.html. We zijn te horen tussen 13:15 en 15:05 minuten en tussen 18:50 en 22:05 minuten.

1 opmerking:

  1. Aandachtig geluisterd naar het "hoorspel", zie alles zo voor me. Als ik Mees hoor jammeren en kermen wil ik hem meteen troosten en knuffelen! Lieve Mezebolleke!

    BeantwoordenVerwijderen