woensdag 31 augustus 2016

Genieten van Meesje en weekje logeren

Eind vorige week hebben we een paar dagen geen Kinderthuiszorg gehad voor Meesje. Ellen had bewust in het rooster al een paar dagen geen zorg ingepland en er viel nog een dag zorg uit. Dit beperkt ons normaliter wat in onze bewegingsvrijheid, maar deze keer kwam het met het goede weer erg goed uit. En vooral omdat Mees momenteel erg goed in zijn vel zit, heeft Ellen in Mees zijn tempo (en ook dat van Sam) leuke dingen kunnen doen met Mees en daar erg van genoten.
Deze week heeft Ellen het druk met de voorbereidingen op het nieuwe schooljaar en moet Koen gewoon werken, Daarom is Mees deze hele week logeren bij Mappa Mondo. Ook van daaruit krijgen we alleen maar goede berichten over Meesje. Natuurlijk missen we hem nu weer wel, maar als we horen dat het goed gaat met hem, dan is dat ook wel erg fijn.




Nachtje logeren bij mama

Klein beetje ijs proeven

woensdag 24 augustus 2016

Een heerlijk weekje en eindelijk is de verbouwing gestart!

Meesje heeft een geweldige week achter de rug. Hij is lief, gezellig (brabbelt en lacht soms) en heeft weinig last van slijm en epileptische aanvallen.
Op zo'n moment kan je ook meer dingen met hem ondernemen. Gisteren kon hij lekker mee naar een feestje toe en ging hij mee in het zwembad in de tuin. Echt genieten dus van en met Mees.



Ook is de aannemer eindelijk gestart met de verbouwing. Afgelopen zaterdag hebben we met wat familieleden en vrienden de garage helemaal leeg gemaakt. 
Het levert/leverde wel veel stress en overlast op maar we krijgen er iets moois voor Mees voor terug. Dus hier moeten we even met z'n allen doorheen. 
Dit geldt ook voor de familieleden die bv wassen voor ons gaan draaien en nog andere dingen. 
Maar dit geldt zeker ook voor onze buurtgenoten. Zij zitten ook met deze tijdelijke overlast opgescheept. Maar wat een fijne mensen hebben wij om ons heen wonen. Ze zijn zo lief, staan voor ons klaar (bieden aan om te helpen enz.) en zijn zo begripvol. Dank je wel daarvoor lieve buurtjes. 
Op naar de volgende week. We zijn benieuwd hoe het dan met de verbouwing gaat.......... Wordt vervolgd!


woensdag 17 augustus 2016

Fijn verblijf bij Mappa Mondo

De afgelopen 3,5 week heeft Meesje weer mogen logeren bij Mappa Mondo in Waalre. Zo konden wij erg fijn op vakantie gaan naar Spanje en daar, net als menigeen, genieten van een welverdiende vakantie. Dit is ook de reden dat we de afgelopen drie weken geen wekelijks bericht hebben geschreven op de blog. Gedurende die 3 weken is er bijna dagelijks bezoek geweest van de ouders van Ellen (stonden in de buurt op de camping) en af en toe afgewisseld door de ouders van Koen. Ook heeft Meesje nog bezoek gehad van vriendinnen van Ellen. Hierdoor bleven we bijna dagelijks op de hoogte hoe het met Meesje ging (daarnaast belden we zelf ook iedere avond met Mappa Mondo) en kreeg Ellen via Whatsapp diverse foto's en filmpjes. Al die weken is het eigenlijk best wel goed gegaan.
Momenteel zijn we de garage aan het leegruimen omdat volgende week eindelijk de verbouwing gaat starten. We zijn erg benieuwd hoe dit gaat lopen en hoe het uiteindelijk gaat worden! Uiteraard zullen we hierover op deze blog gaan berichten. Meesje zal eindelijk een slaapkamer op de begane grond en een eigen aangepaste badkamer gaan krijgen.