woensdag 3 september 2014

Scoliose nog niet verontrustend

Afgelopen maandag is Mees voor controle bij de scoliosespecialist van het WKZ in  Utrecht geweest. We hadden zelf al geconstateerd dat de scoliose (kromming rug, s-vormige ruggengraat) en gibus (bolling rug, draaiing ruggengraat) erger geworden is. We maken ons hier best wel ongerust over en zien dat Mees hierdoor moeilijk op zijn rug kan liggen en in zijn speciale buggy en aangepaste stoel kan zitten. De specialist heeft hem uitvoerig bekeken en gaf aan dat hij zich vooralsnog niet ongerust maakt. Mees moet 's nachts en zoveel als mogelijk overdag het korset blijven dragen. Met dit korset moet de verdere ontwikkeling van scoliose en gibus beperkt worden en daarmee een (risicovolle) operatie zo lang als mogelijk uitgesteld worden. Het korset hoefde overigens nog niet vervangen te worden, omdat het huidige korset al genoeg druk geeft. Als de druk op de bolling verhoogd wordt, kan de huid kapot gaan en is Meesje nog verder van huis.
Overigens is de ergotherapeute momenteel aan het kijken hoe Mees zijn buggy, aangepaste stoel en autostoel zodanig aangepast kan worden zodat hij beter (ondersteund) kan zitten.


Verder zijn wij erg tevreden over afgelopen week. Mees is goed ontspannen en lacht regelmatig. Ook beweegt hij 1 beentje steeds meer uit zichzelf. 
Het zijn de kleine dingen die het hem doen, maar wij genieten volop daarvan.

2 opmerkingen:

  1. Ik, als trouwe blogspotlezer, kan ook enorm genieten als ik lees dat Mees weer meer kan! Het zijn inderdaad de kleine dingen die het hem doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk die twee samen in het grote bed. Superlief.
    Mooie vooruitgang ook en zo klein nou ook weer niet: groenten eten, ontspannen zijn, hartslag beter en bewegen. Ik vind het allemaal superknap van hem.
    Liefs linda

    BeantwoordenVerwijderen