woensdag 20 juli 2016

Goedkeuring gemeente en startdatum verbouwing

Na het dagje epilepsie vorige week, was het afgelopen maandag helaas weer raak. Ook die middag en avond kreeg Mees verschillende epileptische aanvallen. Gelukkig hebben we die weer onder controle gekregen en ging het daarna weer beter met Meesje. Wel heeft hij nog een aantal keren flink last van slijm gehad, iets wat hij moeilijk kwijt raakt en erg benauwd door krijgt. Verder heeft Meesje het, net als iedereen, de afgelopen dagen flink warm.
Vorige week donderdag hebben we een zeer fijn gesprek gehad met een consulente van Bijeen van de gemeente Heusden. Dit was een indicatiegesprek voor het verkrijgen van een indicatie voor Mees om een dag in de week naar een orthopedagogisch kindercentrum (De Elzengaard in Rosmalen) te kunnen. De uitkomst van dit gesprek was positief, dus vanaf half september mag Meesje één dag in de week naar "school"!
Inmiddels zijn nagenoeg alle puzzelstukjes in elkaar gevallen voor de verbouwing. Na dik anderhalf jaar gaat de verbouwing eindelijk beginnen. Op 22 augustus a.s. gaan ze starten. We zijn hier erg blij mee en er erg benieuwd naar!
Meesje vindt het heerlijk met zijn voeten in het voetenbadje met dit warm weer!


woensdag 13 juli 2016

Dagje epilepsie

Afgelopen zondag was weer eens zo'n dag. Waar het de periode daarvoor best wel aardig ging met Meesje zijn epileptische aanvallen, was het zondag weer eens een keer echt raak. Het begon eigenlijk zaterdagavond al met een enkele aanval. Gedurende de nacht was het gelukkig rustig, maar vanaf 's morgens vroeg volgde de ene epileptische aanval op de andere. Omdat Koen een hele dag weg was, stond Ellen er alleen voor. Ellen vindt dat niet zo'n probleem, maar Koen heeft er dan toch wel wat moeite mee dat hij niks kan betekenen. Omdat de aanvallen maar bleven komen, heeft Ellen in de loop van de ochtend Meesje zijn noodmedicijn gegeven. Echter was het na lange tijd weer eens een keer dat dit niet hielp. Ook 's middags hielden de aanvallen aan. We hebben niet het idee dat Meesje hier veel onder lijdt, maar echt prettig zal het ook niet voor hem zijn (los gezien van de mogelijk blijvende schade). Omdat de aanvallen bleven aanhouden, heeft Ellen 's middag nogmaals het noodmedicijn toegediend. Dit had niet direct effect (er volgden nog een paar aanvallen), maar na verloop van tijd bleven de epileptische aanvallen gelukkig weg. Zondagnacht heeft Meesje gelukkig weer rustig geslapen en de dagen daarna is het ook weer goed gegaan.
Morgen gaat Ellen met Mees naar de revalidatiearts voor een jaarlijkse check-up. De revalidatiearts bekijkt hierbij alle fysieke beperkingen van Mees en geeft, daar waar nodig, advies of verwijst eventueel door naar andere specialisten. Door het jaar heen is de ergotherapeute het verlengstuk van de revalidatiearts en bespreken we de fysieke beperkingen met haar. 


woensdag 6 juli 2016

Mees na de vakantie naar "school"

Op een dag met wat epileptische aanvallen na (uiteindelijk onderbroken door het noodmedicijn), heeft Mees een lekker weekje achter de rug. Nu het weer wat beter wordt kan Meesje weer wat vaker naar buiten en dat vindt hij heerlijk. Allemaal geluidjes en lekkere frisse lucht. Je ziet altijd aan Mees dat hij dat erg fijn vindt.
Volgende week hebben we een gesprek met Bijeen van de gemeente Heusden voor een indicatie om Meesje naar een orthopedagogisch kindercentrum te kunnen laten gaan, De Elzengaard in Rosmalen. Het idee is om Mees na de schoolvakantie iedere woensdag daar naartoe te laten gaan. Ze hebben daar de expertise om Mees wellicht wat verder te brengen in zijn ontwikkeling. We zijn dan ook erg benieuwd hoe Mees het daar gaat hebben. En tenslotte hoort een kind van 4 natuurlijk naar "school" te gaan!