woensdag 25 mei 2016

Meesje prinsheerlijk in zijn Squiggles

Deze week hebben we niet veel te melden. 
Mees heeft af en toe een epileptische aanval en heeft veel last van slijm. Gelukkig houdt hij ons de afgelopen nachten niet wakker maar de nachten daarvoor was het goed prijs. Hij bleef slijm persen en was flink luidruchtig. Poeh poeh, in de nacht is dat niet echt fijn. Morgen mag hij weer lekker gaan logeren bij Mappa Mondo. Laat hem daar maar lekker herrie gaan maken in de nacht ;-).

Hopelijk weten we volgende week meer te vertellen over de verbouwing want dat is iets waar vooral Koen het op dit moment erg druk mee heeft. Wordt vervolgd.........

Meesje prinsheerlijk in zijn Squiggles


woensdag 18 mei 2016

Lang weekend Mappa Mondo

Omdat Koen dit jaar weer meedeed aan de Roparun, ging Mees afgelopen weekend weer logeren bij Mappa Mondo (de week daarvoor was hij ook al logeren). Daar ging het weer heel erg goed. Hier thuis hield Mees ons halve nachten wakker en bij Mappa Mondo gedroeg hij zich geweldig. Ook lachte hij veel en kletste hij volop. Echt een voorbeeldig kind ;-).

Meesje in diepe slaap bij Mappa Mondo

V.w.b. de verbouwing zijn we weer een stap verder. Gisteren hebben we bericht gekregen dat de omgevingsvergunning (bouwvergunning) verleend is. De komende week hopen we er met de gemeente, en het door hen ingeschakelde bouwtechnisch adviesbureau, eruit te komen v.w.b. de subsidie. Als dat het geval is, kunnen we eindelijk de financiën in zijn geheel op een rijtje gaan zetten en een bouwplanning gaan maken.

woensdag 11 mei 2016

Genieten van het mooie weer

Meesje heeft afgelopen week kunnen genieten van het mooie weer. Hij is veel buiten geweest en dat vindt hij altijd heerlijk. Op de één of andere manier ontspant hij buiten het beste. Eind vorige week heeft hij kunnen genieten in de tuin bij Mappa Mondo en vanaf zaterdag weer heerlijk thuis. Komend weekend mag hij weer een weekend naar Mappa Mondo.
Vandaag zijn eindelijk de Squiggels geleverd. Dit is een mat met daarbij rollen om Mees in een goede lighouding te kunnen brengen en om zo ook wat makkelijk afwisseling te zoeken in zijn lighouding. Het heeft een tijdje geduurd voordat ze geleverd werden omdat de goedkeuring van de verzekering nogal lang op zich liet wachten. Nu gaan we kijken of dit Mees helpt om in goede comfortabele houding te kunnen laten liggen.
Meesje lekker op de trampoline met zijn grote broer
(de donkere vlek op zijn onderbroek is schaduw, niet dat je denkt dat we hem niet op tijd verschoond hebben;-)

woensdag 4 mei 2016

Lekker weekje logeren

Mees is momenteel een heerlijk weekje logeren bij Mappa Mondo in Waalre. In de schoolvakanties was het voor Ellen altijd wat schipperen tussen de zorg voor Mees en voldoende aandacht voor Sam. Ellen voelde zich daar niet prettig bij. Natuurlijk hebben we de mogelijkheid om dagelijks Kinderthuiszorg te laten komen voor Meesje, maar dan nog is dat aan tijden gebonden. En een weekje niemand van Kinderthuiszorg in huis hebben is ook wel erg fijn (ook al zijn ze hartstikke aardig en lief voor ons en Mees).
De logeerweek startte vorige week wat stroef voor Meesje. Wellicht weer onder invloed van het weer had hij weer een reeks van epileptische aanvallen, die gelukkig doorbroken kon worden door zijn noodmedicijn. De dagen daarna was hij nog wel wat duf, maar de laatste dagen is hij weer lekker wakker hebben we doorgekregen en is hij ook weer wat alerter.
Vandaag is hij dan ook alweer lekker aan het genieten van de zon en de buitenlucht!