woensdag 9 juli 2014

Een tevreden fysio en een goed gesprek met de neurologe

Eens in de week of twee weken komt er een fysiotherapeut aan huis voor Meesje. Het blijft namelijk belangrijk dat Mees goed doorbewogen wordt om ervoor te zorgen dat hij door de hoge spierspanning en het vele liggen niet nog stijver wordt. Afgelopen dinsdag is de fysio weer geweest en ze was erg tevreden over hoe hij zijn hoofdje bewoog en over de beweeglijkheid van Meesje. Wij hadden zelf ook al het idee dat zijn spieren wat minder gespannen waren, maar het is toch fijn om dit te horen van een deskundige.
Vandaag heeft Ellen een telefonisch consult gehad met de neurologe van het WKZ. Ellen heeft o.a. met haar besproken hoe te handelen als Mees, net als een paar weken geleden, meerdere insulten op een dag heeft. Daarnaast is er gesproken over een incident afgelopen zondagnacht toen Mees te laag in zijn saturatie zat (te weinig zuurstof in zijn bloed). Het leek of Mees heel kort op elkaar meerdere apneus had. Of dit nu kwam doordat hij heel diep in slaap was in combinatie met wat lage saturatie of dat dit het gevolg van epilepsie is, is moeilijk vast te stellen. Wel zijn we er inmiddels achter dat Meesje goed reageert op een noodmiddel, Stesolid, een rustgevend middel dat we mogen geven als de epilepsie te erg is. De neuroloog gaf nu aan dat het wellicht goed is als Mees een onderhoudsdosering gaat krijgen van een soort Stesolid. Dit gaan we dan ook binnenkort uitproberen en hopen dat dit weer tot een wat stabieler beeld geeft.
Sam is Mees voor aan lezen, aan het stimuleren en knuffelen!

Mees net lekker in bad geweest.


woensdag 2 juli 2014

Verkouden, maar aardig relaxed

De afgelopen week is Meesje aardig doorgekomen. Na de heftige reeks epileptische aanvallen van vorige week maandag, zijn de aanvallen de afgelopen beperkt gebleven tot enkele aanvallen.
Wel heeft Mees via zijn grote broer Sam een verkoudheid opgelopen. Sam loopt flink te snotteren en dan is het meestal een kwestie van enkele dagen voordat Meesje het ook te pakken heeft. Bij Mees is het altijd afwachten hoe zo'n verkoudheid zich ontwikkelt, maar deze keer lijkt hij zich er goed doorheen te slaan. Met hulp van zoutoplossing en neusspray blijft zijn saturatie (zuurstofgehalte bloed) aardig op niveau.

Verder is Mees de afgelopen week lekker relaxed. Hij is hele delen van de dag wakker en zich wat bewust van zijn omgeving. Hij richt zich op geluiden en af en toe kunnen we hem laten lachen (wat meer lijkt op grijnzen). Al met al gaat het dus best wel goed met hem.